VELKOMMEN
TIL ALANYAINVEST

Vi har  din
drømmebolig i Alanya Tyrkia

Alanya Invest drømmebolig alanya Tyrkia leilighet villa Tyrkia
Bolig i  Tyrkia norsk flagg Fastighet i Turkiet svensk flagg Lejlighed Tyrkiet Alanya dansk flagg

Informasjon Tyrkia fra A til Å

MENY

Forside

Boliger

Området

Info

Visning

Referanser

Kjøpsinfo

Nyheter

Om oss

Kontakt oss
Alanya Invest Alanya Tyrkia


Været  i  Alanya
Tyrkia


 

LIVE WEB Kamera

Alanya, Tyrkia.
4 forskjellige.

Klikk her


Nyttig informasjon

TYRKIA

AKTIVITETER Alanya :

Det finnes  mange former for aktiviteter innen området Vannsport, utflukter, golf, ski, badebåter m.m..Aktiviteter og serverdigheter Alanya Tyrkia

APOTEK Alanya :

Apotek heter "eczane", og finnes nesten over alt i Alanya. De har god erfaring med å anbefale nødvendig medisin til de mest kjente turistsykdommer, som f.eks. diaré, solstikk og øre - og halsbetennelse.
På apotekene snakker de som oftest engelsk eller tysk. Etter normal arbeidstid finnes det alltid tre apotek som har åpent i Alanya. Vanligvis vil hotellresepsjonistene, sykehus og taxi sjåfører vite hvilke som er åpne.


ARBEIDSTILLATELSE TYRKIA
:

Nordmenn kan få arbeidstillatelse i Tyrkia, men man får ingen generell arbeidstillatelse slik som i Norge, man må søke separat for hver enkel jobb. Det er kun bedrifter med over et visst antall ansatte som har rett til å ansette utlendinger, og det vanlige er at bedriften søker om den eventuelle arbeidstillatelsen. Det kan ta opp til fire - fem måneder å få en arbeidstillatelse, men de fleste bedrifter lar en få arbeide i ventetiden.

BANKKONTO TYRKIA :

Som nordmann kan man åpne bankkonto i en hvilken som helst tyrkisk bank. Det eneste som kreves er et pass og et skattenummer (dette får man på det lokale skattekontoret). De offentlige bankene kan ofte være ”tungrodde” (mye byråkrati), bruk heller en av de store private bankene (f.eks. Yapy Kredi, Garanti Bankasy, Koç Bank...)

BYGGEFORSKRIFTER TYRKIA
:

I 2012 kom nye og strenge lover som regulerer standarder for boligbygging. I disse nye lovene er  dte  lagt  vekt  på isolering og vanninntregning. Tyrkiske myndigheter utfører hyppige kontroller av nybygg, og stanser alle byggherrer som ikke bygger i henhold til de strenge kvalitetsstandardene.

DRIKKEPENGER ALANYA:

Dersom du er fornøyd med den service, mat eller betjening du har fått, er det normalt å legge igjen ca 10 prosent i drikkepenger. Husk- kelnere får ikke fast  lønn, men har  som regel kun en liten andel av omsetning + drikkepenger-

DRIKKEVANN ALANYA:

Vannet i springen er ikke direkte farlig eller forurenset, men inneholder en annen bakterieflora enn vi er vant til. Det anbefales derfor å drikke vann fra flaske. Men vannet er  fult  brukelig til kaffe, tannpuss og matlaging

Egen BIL TYRKIA:

Nordmenn har rett til å bruke sin bil i Tyrkia i tre måneder. Deretter kan man etter søknad få bruke bilen i ytterligere seks måneder, men etter dette så må bilen ut av landet. Man kan også formelt importere bilen, men dette er både dyrt og mye papirarbeid. Etter at man har fått oppholdstillatelse så har man også tillatelse til å eie en bil i Tyrkia.

EGET FIRMA TYRKIA:

Dagens tyrkiske lovgivning gjør det lett for nordmenn å starte sitt eget firma, reglene er de samme som for tyrkiske statsborgere. Man kan enten starte opp et firma alene eller med en partner (partner kan være tyrkisk statsborger eller utenlandsk).  De formelle omkostningene ved oppstart av et firma vil ligge på ca. 10.000 kroner.

EIENDOMSFORSIKRING TYRKIA :

En forsikring av både bygning og innbo vil ligge fra 1500 kroner i året avhengig av verdi på boligen Det er  obligatorisk med jordskjelvforsikring, som fungerer som vår naturskadefonn.

ELEKTRISITET :

I Tyrkia benyttes 220V, og på de fleste steder finnes samme stikkontakt type som i Norge. Skulle det være behov for en adapter, kan det kjøpes i nærmeste supermarked. De aller fleste bygninger har også eget strømagregat som går på diesel.


FLYPLASSER ALANYA :

Antalya. 120 km vest for Alanya. Med den nye motorveien tar det ca 1,5 time.

Gasipasa flyplass  ble vedtatt  åpnet  for  internasjonal  trafikk i 2011 og det første flyet  fra Norge landet  i 2012. Flyplassen ligger  ca 30 km sydøst for Alanya , og  det tar  ca 30 min. med bil fra flyplassen til Alanya  sentrum


FORSIKRINGER TYRKIA :
 

Da Tyrkia ikke er et europeisk land anbefales en reiseforsikring som dekker hele verden. Kontakt eget forsikringsselskap, eller bestill forsikring samtidig med reisen.


FREMMED SPRÅK:

 I Alanya området snakker de fleste engelsk eller tysk. Engelsk er et obligatorisk språk på de tyrkiske skolene. I tillegg er det en del som snakker litt skandinavisk.

FØRERKORT TYRKIA:

Som turist har du rett til å bruke ditt norske førerkort.  Vi anbefaler  dog å ha med internasjonalt førerkort, som du  kan få hos Naf. Hvis du ønsker å bosette deg i Tyrkia må du skifte over til tyrkisk førerkort etter seks måneder.

HELSEFORSIKRING TYRKIA:

Prisene på privat helseforsikring varierer fra selskap til selskap og er avhengig av hvor omfattende forsikring man ønsker, av alder og av kjønn. De billigste helseforsikringene starter fra i underkant av 2000 kroner i året, men disse dekker bare et privat sykehus i Antalya. En omfattende helseforsikring vil koste fra 6.000 – 10.000 kroner i året per person. Hvis man ikke skal bosette seg fast i Tyrkia, så vil det lønne seg å tegne en helårs reiseforsikring fra Norge som man eventuelt utvider for de perioder hvor man skal være ute av Norge i mer enn en måned.

HELSE OG VAKSINASJONER:

Det er ingen obligatoriske vaksinasjoner ved innreise til Tyrkia. Forhør deg eventuelt med din egen lege.

HUSDYR
TYRKIA :

Disse må være kontrollert fra dyrlege i Norge i løpet av de siste tre dagene før man reiser til Tyrkia, og dyrlegen må fylle ut et internasjonalt reisebevis.  Her bør det  sjekkes med dyrlege i  Norge, da  regler kan endres. Dyr opp til 6 kilo får reise med på flyet (undersøk med de forskjellige flyselskapene). Det finnes godt med dyrleger i Tyrkia.

IKAMET
:

Dette er et "minipass" - eller et   bosettelsesbevis. Nordmenn har bare visum for 90 dager  i  løpet  av en 180 dagers periode. . Skal man være i Tyrkia lenger, lønner det seg å ha Ikamet.  Enten for et år av gangen, eller opptil 5 år - om man vil.  Ikamet gir mange fordeler! Og man slipper visum.
 Dette  kan  vi hjelpe deg med dette mot en avgift- det er en del papirarbeid som skal til.

GOLF Alanya Tyrkia :

Det er  mange golfbaner  i  Belekområdet.
I Alanyaområdet er  det  nå også fastslått  at  det  skal komme totalt  5 baner - en i  Kargicak, en i  Mahmutlar og  3 stykker mellom Alanya og  Avsallar.

INTERNETT Alanya :

Bruken av internett er svært utbredt i Tyrkia. Det finnes mengder av internettkafeer og det er også svært enkelt å knytte seg til internett hjemme.   For å få telefon og internett ( ADSL )  må man ha ikamet. Det er  mulig å  få  lagt  inn eget  abonnement  dersom man har  ikamet. Pris fra  ca 30  tl i  måneden. Det  finnes også penner  for 3 G nett, som fungerer som  kontantkort. Noen annlegg har  egte  trådløst  nett.

TRÅDLØS INTERNETT Tyrkia Alanya:

I oktober 2005 begynte byrådet i Alanya å tilby gratis trådløs tilgang til internett. Pr i dag er det havneområdet i Alanya som har dekning. Det er  mulig å  få  lagt  inn eget  abonnement  dersom man har  ikamet. Pris fra  ca 30  tl i  måneden. Det  finnes også penner  for 3 G nett, som fungerer som  kontantkort. Noen annlegg har  egte  trådløst  nett.

JORDSKJELV

  Alanyaområdet  har  svært  liten  risiko  for jordskjelv  -  faktisk  mindre  enn  Oslo  området. Se  link  til  kart over  registrerte  jordskjelv  av GFZ i Potsdam ,  som  har  målt  i  området  siden  1989. Klikk  her  for  kart.

KOMMUNIKASJON Alanya / Tyrkia:

Lokalbuss (dolmus). Det er ellers gode bussforbindelser til forskjellige steder i Tyrkia med busser av meget bra standard (aircondition og service). Leie av bil og moped. Taksi (gule drosjer).

KLIMA  Alanya :

 Et meget godt klima- et av de beste langs middelhavskysten. Mer enn 300 soldager - og temperaturer sjelden under 10 grader... Spesielt  for mennesker med reumatiske problemer er klimaet helt perfekt, det fins mange eksempler på at etter kort tid her kan de stoppe eller minisere medisinbruken.

KREDITTKORT:

Aksepteres mange steder, men sjelden på kafeer og restauranter. Heller  ikke på offentlige kontorer.

KRIMINALITET Alanya :

 Det er meget liten kriminalitet i Alanya . Ingen narkotika mafia / kriminalitet ,som i Spania og et nesten ikke eksisterende  narkotika problem - kun i havneområdet er det en liten tendens.

KRISTEN KIRKE Alanya :

Det finnes en kristen kirke i Alanya . Sjømannskirken har  også  kontor her.

LEVEKOSTNADER Alanya :

Tyrkia er et MEGET BILLIG land å leve i.

MINIBANKER Alanya:

Finnes nesten overalt.

MOBIL TYRKIA:

I Tyrkia kan man ha mobiltelefon både med fast abonnement og med kontantkort. Det siste er det enkleste for en nordmann (abonnement krever både oppholdstillatelse og tyrkisk garantist), man betaler da en engangs sum  for å få et eget sim kort og deretter kan man fylle på så mye man ønsker. Husk å ta med skattekort  og pass.

MOPED/MOTORSYKKELHJELM Tyrkia :

Dette er påbudt. Boten er pr i dag på  80 TL hvis du blir stoppet av politiet).For å kjøpe scooter må man ha ikamet.

MOSKEER:

Bortsett fra fredag, som er muslimenes helligdag, kan Tyrkias mange moskéer fritt besøkes. Husk å dekke til armer, skuldre og ben, samt at kvinnene også skal dekke til sitt hår.

MYGG :

Et meget godt råd- er du allergisk- ta B6 vitamin. Det hjelper, men må taes over tid. 100 mg anbefales pr dag. Dette har hjulpet mange her nede og er  et  gammelt tyrkisk kjerringråd.  Det er  dog ikke noe stort  problem med mygg i  Alanyaområdet- det  blir  godt  sprøytet  her.  Det er  også  mulig å  få en vaksine her dersom man skulle bli  alvorlig plaget  alikevel.

MÅLEENHETER :

I Tyrkia benyttes samme måleenheter som i Norge.

Den Norske Ambassade TYRKIA:

Norveç Büyükelçiligi
Kelebek Sokak No. 18
Gaziosman Pasa
Ankara
(0090) 312 447 86 90

OPPFØRSEL OG BEKLEDNING:

Husk at god oppførsel gir god behandling. Vis de eldre respekt, og lær gjerne et par små fraser eller gloser på tyrkisk. Dette setter tyrkerne pris på.
Som jente bør du ikke kle deg for utfordrende, dersom du ikke ønsker oppmerksomhet. I turistbyene er motene meget vestlig, mens landsbyene er mer tradisjonell og respektfull.

OPPHOLDSTILLATELSE TYRKIA :

Nordmenn som eier eller leier eiendom i Tyrkia har rett til (mulighet) å få oppholdstillatelse. Se ikamet.

PENSJON/ TRYGD :

Ta kontakt med ditt lokale trygdekontor. Les også mer her om dine rettigheter. Men husk: sjekk alltid om det er kommet endringer i lovverket.

PRISNIVÅ Alanya  :

Mange dagligvarer er billigere enn vi er vant til hjemmefra. Kjøp gjerne tyrkisk produserte varer, ettersom disse er av god kvalitet, og mye billigere enn importerte varer.
I supermarkedene, samt alminnelige butikker, pruter man ikke på prisen. Prute skal du derimot gjøre i basarene og på markeder, gjerne helt ned til 50% av prisen.

SKATTEKORT TYRKIA :

Fåes på det offentlige skattekontoret i løpet av ca 10 minutter. Ta med kopi av pass.

SKOLE TYRKIA:

Det finnes en privat college i Alanya- som har alle nasjonaliteter og klassetrinn. Les mere her

STRØM:

 220 volt

SYKEHUS ALANYA :

Det er flere større, moderne  sykehus i Alanya området - både private og kommunale. Sykehusene og helsepersonellet yter en meget god service, generelt er det et høyt nivå på helsepersonellet. De er internasjonale og snakker mange språk.

TANNLEGE ALANYA.

 TANNLEGE ALANYA  Spesialpriser og rabatt som vår kunde. Engelstalende

TAXI ALANYA:

 Drosjene er gule på farge og finnes over alt. Hvis du ikke avtaler en fast pris på forhånd, så sjekk at taksameteret er slått på idet drosjeturen starter. Prisen er ca 15 nok per kilometer. 

TELEFON TYRKIA:

Landskode er +90, landskoden til Norge er +47. For å få innlagt telefon må man ha oppholdstillatelse. Hvis man har oppholdstillatelsen i orden tar det et par dager å få installert telefon. Prisen for å få installert telefon er ca. 200 kroner.

VIKTIGE TELEFONNUMMERE I ALANYAOMRÅDET:

 Klikk her.

TESTAMENTE :

Se mere info testamente Tyrkia  her

TIDSFORSKJELL Tyrkia:

Norsk tid + 1 time

TURISTINFORMASJON ALANYA:

 Finnes like ved Damlatasgrotten, og har åpent daglig.

TYRKERNE:

Meget vennlige, ærlige og gjestfrie. De fleste snakker engelsk eller tysk- i hvertfall de yngre. Noen også skandinavisk. I bazarene og i noen turistbutikker kan de virke litt "masende", men det er i virkeligheten kun deres måte å prøve å få kontakt på.  Blir du buden på en te eller lignende, så er det stort sett for at de ønsker kontakt- å snakke. De fleste tyrkere i bazarene og  turistbutikker lever kun av salgene de gjør, de får ingen annen lønn. Dette lever de også på resten av året ,så det er klart at det også er viktig for dem med salg. Det bringer "good luck" med dagens første salg - så da kan du få et meget godt kjøp.

TYRKISKE HELLIGDAGER:

Tyrkiske helligdager faller ikke  alltid sammen med våre. I enkelta  anledninger kan alt være stengt- så sjekk denne tabellen før du drar hvis du har noe viktig å gjøre. Klikk her

TYVERI TYRKIA:

Tyveri forekommer sjeldent. Generelt betraktes tyrkerne som et meget ærlig folkeslag. Etterlat likevel ikke verdisaker uten oppsyn, og oppbevar gjerne kontanter og smykker innelåst.

UTFLUKTER TYRKIA:

 Her er en oversikt  over  diverse utfluktsmuligheter  fra  Alanyaområdet

VISUM Tyrkia :

 F.o.m. 01.01.2002 ble det innført visumplikt til Tyrkia for norske statsborgere. Pr idag ( april 2011) koster et  visum  15 euro og varier  i  90 dager  i  løpet  av en 180 dagers periode. Visumet  får man på  flyplassen. Ønkser  man lenger  opphold, må  man kontakte politistasjonen ( dette kan vi  hjelpe våre kunder  med) for å  få  oppholstillatelse eller IKAMET, som det  heter.

VAKSINASJONER:

Ingen obligatoriske. Kontakt lege for ytterligere informasjon.

VALUTA Tyrkia :

TRY el TL – Tyrkiske lire . En lira ligger  på et  sted mellom 3,20 og 3,40 pr høsten 2012 .. Euro kan brukes overalt, men en må påregne å betale vekslingsgebyr.

Valuta og kredittkort Tyrkia :

Bruk av kredittkort er utbredt over hele Tyrkia. Du kan imidlertid ikke ta for gitt at butikkene i basarområdene tar imot kredittkort.
Det er ikke mulig å få kontantuttak utover det beløp man skal betale. Dersom du skal ha ut kontanter, bruk heller bankenes minibanker. Bruk gjerne en minibank som er i tilknytning til en bank.
Veksling av kontanter bør gjøres på postkontoret, som normalt gir den beste valutakurs. Veksles det andre steder anbefales det på det sterkeste at man først
sjekker kursen, samt eventuelle gebyr
.


VIKTIGE TELEFONNUMMER
TYRKIA:

Ambulanse 112, politi 155, brann 110. Vær oppmerksom på at det er sjeldent det snakkes engelsk på disse numrene.  Alle våre kunder  får ambulansekort av oss, slik at  dersom ulykken er  ute, så  vil ambulansen finne fram til boligen etter  en utdypende beskrivelse vi  har  gitt  til sykehuset.

ÅPNINGSTIDER Tyrkia :

Kan variere meget fra butikk til butikk. Som hovedregel har turistbutikkene åpent hele dagen, mens banker, supermarkeder og andre bruksvareforretninger har samme åpningstider som i Norge.  De fleste butikker er  også åpne på søndager. De store shoppingsentrene er  åpne fra 10-22 alle dager  på  vinterhalvåret  og fra  09-23 på sommerhalvåret.

Vi tar  forbehold om feil og  endringer. Alle opplysninger  her  er  veiledende

 

alanyainvest Alanya Tyrkia partner Rivierainvest

Riviera Invest samarbeidspartner og eiendomsmegler Alanya Tyrkia.

Via Alparslan tar  vi oppdrag på

boligbygging og renovering

Alparslan konstruksjonsfirma Alanya Tyrkia

leilighet  Alanya Tyrkia
boliger  Alanya Tyrkia
Kart  Alanya Tyrkia
Informasjon Alanya Tyrkia
Tannlege Alanya Tyrkia
Om Alanyainvest Alanya Tyrkia
kontakt  oss Alanya Invest
Visningstur Alanya Tyrkia
Direkte fly Tyrkia Alanya fra Norge
Referanser bolig Tyrkia Alanya
Alanya området Tyrkia informasjon
Kjøp av bolig Alanya Tyrkia
Nyheter Alanya Tyrkia
Billige leiligheter Alanya Tyrkia
Bankgaranti bolig Tyrkia
Skjøtegaranti bolig Alanya Tyrkia
villa Alanya Tyrkia

Avsallar strand Tyrkia Alanya Alanya Invest bolig Tyrkia Alanya

TEL. (009) 0535 792 8650
Norsk 33774419(legg igjen beskjed )

EMAIL: info@alanyainvest.com