VELKOMMEN
TIL ALANYAINVEST

Vi har  din
drømmebolig i Alanya Tyrkia

Alanya Invest drømmebolig alanya Tyrkia leilighet villa Tyrkia

KJØP AV EIENDOM TYRKIA

MENY

Forside

Boliger

Området

Info

Visning

Referanser

Kjøpsinfo

Nyheter

Om oss

Kontakt oss
Alanya Invest Alanya Tyrkia


Været  i  Alanya
Tyrkia


 

LIVE WEB Kamera

Alanya, Tyrkia.
4 forskjellige.

Klikk herViktig informasjon angående

KJØP AV EIENDOM TYRKIA

NORMAL PROSEDYREGANG VED KJØP AV BOLIG I TYRKIA

(det kan være småvariasjoner her ut ifra utbyggernes egne regler og om boligen er ny eller brukt)

RESERVASJON av bolig i Tyrkia


Boligen kan som regel reserveres ved å innbetale et depositum som oftes på ca. 1.000 €. Men dette er ikke så veldig vanlig i Tyrkia . Man får som regel ikke disse pengene tilbake dersom man ombestemmer seg.

KJØPEKONTRAKT Tyrkia


Kontrakten er direkte mellom deg og byggherren/ megler.  Kontrakten vi har er på norsk og engelsk, som også er  orginalutgave i  tilfelle tvist. Du  vet  alltid hva du  skriver  under  på.

BETALING av bolig i  Tyrkia :


Ved kontraktskriving betaler  man et  depositum på 1000 - 2000  euro. Restbetalingen forfaller  etter  avtale i  rater dersom bygget  er  under bygging. Dersom  boligen er  innflytningsklar betaler  man 90-100 % ca 2-3 uker etter kontrakstskriving og eventuelt  rest ved skjøtet.

OVERTAGELSE bolig i  Tyrkia


Du overtar leiligheten og sjekker at alt er i henhold til inngått kjøpekontrakt. Når kjøpskontrakten er underskrevet og du har bankkvittering på overført beløp , er boligen juridisk din.  Ved 90 % betaling  eller mer kan man flytte inn og  benytte boligen som man selv ønsker !

SKJØTE (Tapu) bolig i  Tyrkia


Som boligkjøper i Tyrkia må du søke den Tyrkiske stat om tillatelse til å kjøpe eiendom i Tyrkia. Dette er kun en proforma sak, og vi ordner hele denne prossedyren for deg. Dette tar tid. Skjøtet er kun en bekreftelse på eierskapet- det er kvitteringen på innbetalt beløp og kontrakten som viser at du eier eiendommen. Når søknaden er behandlet, blir skjøtet tinglyst. Du må enten være tilstede selv for å signere, eller gi tillatelse ("power of attorney") til en stedfortreder.  Skjøtet tra  ca 2-4 måneder- avhengig av  saksbehandlingstid.

VANLIGE SPØRSMÅL VED KJØP AV BOLIG TYRKIA

Hvor lang tid tar det og hvordan forgår prosessen?

Det tar vanligvis mellom to til tre måneder å få det endelige tapu (skjøte). Noen ganger kan det ta betraktelig lenger tid. Etter at man har undertegnet en kjøpskontrakt, vil fotokopi av kjøperens pass bli levert til det lokale skjøteregister. Derfra vil kopier av pass sammen med offentlige papirer som viser eiendommens beliggenhet bli sent til militære myndigheter i Izmir for å sjekke at eiendommen ikke ligger i militær sone. Etter at denne søknaden er godkjent betaler vårt firma de nødvendige avgifter og skatter til den autoriserte bank (T.C. Ziraat Bankasi) og til skattekontoret . De offisielle kvitteringene av disse skatter og avgifter må fremvises ved transaksjonen i det lokale skjøteregister. Til slutt signerer kjøper og selger i skjøteboken under tilsyn av en offentlig tolk.

Må man være bofast eller ha en bosetningstillatelse for å kjøpe eiendom i Tyrkia?

Nei, du trenger ingen bosetningstillatelse for å kjøpe eiendom i Tyrkia. Dette trenger du kun hvis du vil bo i landet i mer enn tre måneder av gangen, eller hvis du ønsker å få installert telefon eller kjøpe en bil. Da er tre måneders visum ikke nok.

Hvis man selger boligen i Tyrkia, kan utbyttet av salget taes med til Norge ?

Du har juridisk rett til å ta med utbyttet til Norge.

Kostnader ved kjøp av bolig i Tyrkia via Alanyainvest

Vi tar ikke meglerhonorar eller noen former for provisjon fra deg når du kjøper ny bolig via Alanyainvest. Prisen er den samme som hos utbygger direkte. Kjøper du investorleiligheter eller brukt bolig, tar vi som regel 3 % provisjon fra deg- et lovbestemt beløp for meglere i Tyrkia.  Utgifter for iskan,   tapu ( skjøte) og strøm og vannabonement  kommer i tillegg der det ikke er inkludert.

ISKAN

En ferdigattest. Tilkobling av strøm, vann og evt. gass krever et offisielt dokument i Tyrkia, som kalles Iskan. Ingen vet helt hva dette vil koste på forhånd. Regn med fra  1500 - 3000 lira påe en vanlig 3 roms leilighet- prisen avhenger av beliggenhet og størrelse på boligen. I tillegg til iskan avgiften  kommer også abbonementsavgiftene for strøm og vann . Og kommer alltid som et tillegg når man kjøper bolig. Den kan også bli billigere en nevnt her.

TAPU ( Skjøte) BOLIG  I TYRKIA

Meget vanskelig å si en eksakt pris på forhånd. Skjøteverdiene har steget mye etter den nye tapuloven. Kostnadene tar  utgangspunkt  i  4 % av skjøteverdi + ca 1000 euro i dokumentavgifter.Disse kan også endres uten forvarsel. Det er veldig varierende skjøteverdier i forskjellige områder og størrelsen på boligen har også mye å si. Det er også stor forskjell på leiligheter, penthouse og villa.

Regn med en utgift på iskan og tapu fra ca 2500 - 5000 euro  samlet og oppover. Men man vet aldri helt med hvilket beløp denne utgiften ender på.. Den kan også bli rimeligere..

IKAMET TYRKIA

Dette er et "minipass" - eller et   bosettelsesbevis.

 Nordmenn har bare visum for en  90 dager innen  en 180 dagers periode. . Skal man være i Tyrkia lenger, lønner det seg å ha Ikamet.  Enten for et år av gangen, eller opptil 5 år - om man vil.
 Ikamet gir mange fordeler!  Da kan man handle bil, scooter, internettabonnement og fasttelefon- for  å nevne noe. Og man slipper visum.
 Kontakt oss for mere informasjon.

 

alanyainvest Alanya Tyrkia partner Rivierainvest

Riviera Invest samarbeidspartner og eiendomsmegler Alanya Tyrkia.

Via Alparslan tar  vi oppdrag på

boligbygging og renovering

Alparslan konstruksjonsfirma Alanya Tyrkia

leilighet  Alanya Tyrkia
boliger  Alanya Tyrkia
Kart  Alanya Tyrkia
Informasjon Alanya Tyrkia
Tannlege Alanya Tyrkia
Om Alanyainvest Alanya Tyrkia
kontakt  oss Alanya Invest
Visningstur Alanya Tyrkia
Direkte fly Tyrkia Alanya fra Norge
Referanser bolig Tyrkia Alanya
Alanya området Tyrkia informasjon
Kjøp av bolig Alanya Tyrkia
Nyheter Alanya Tyrkia
Billige leiligheter Alanya Tyrkia
Bankgaranti bolig Tyrkia
Skjøtegaranti bolig Alanya Tyrkia
villa Alanya Tyrkia

Avsallar strand Tyrkia Alanya Alanya Invest bolig Tyrkia Alanya

TEL. (009) 0535 792 8650
Norsk 33774419(legg igjen beskjed )

EMAIL: info@alanyainvest.com