VÄLKOMMEN TILL ALANYA INVEST

Vi har  din
drömbostad i Alanya Turkiet

Alanya Invest drømmebolig alanya Tyrkia leilighet villa Tyrkia
Bolig i  Tyrkia norsk flagg Fastighet i Turkiet svensk flagg Lejlighed Tyrkiet Alanya dansk flagg

OBA , Alanya, många skandinaviers önskedröm

 

LIVE WEBB Kamera

Alanya, Turkiet.

Klicka härOba i Alanya, Turkiet

Link till Oba kommun – klicka här

Oba, eller Obagöl som det egentligen heter, ligger ca 4 km öster om Alanya centrum och är ett charmerande mindre område med ca 20.000 beboende. Här finns allt på ett ställe och det fins många små torg och grönområden. Den lokala bazaaren är varje måndag året om, och i grannkommunen Tosmur anordnas den varje torsdag och hit är det gångavstånd. På bazaardagen stängs vissa gator av och man kan fynda allt mellan himmel och jord. I juni varje år annordnas det en Apeslsinfestival i Obagöl och då samlas alla på gågatan för att njuta av mycket mat, dryck och underhållning.

Det ursprungliga Oba ligger ca 4 km in i landet upp mot Taurusbergen omgivet av stora fruktodlingar. Men i dagens läge använder alla benämningen Oba för Obagöl.För lägenheter i Oba har Alanya Invest ett stort urval – tag kontakt för mer information!

På kvällstid blir huvudgatan avstängd från trafik och förvandlas till en gågata med ett liviligt folkvimmel. Det finns olika typer av restauranger att välja på, allt från den lokala kebabstället till det internationella köket. Priserna varierar därefter. Utelivet är inte lika stort som inne i själva centrala Alanya men in till hamnområdet går det regelbunden busstrafik där man kan roa sig till morgontimmarna.

Butiker av alla de slag finns i Oba. De stor köpcentrumen METRO, Alanyum och Koctas är innom gångavstånd. På METRO måste man ha medlemskort för att handla, men det är möjligt att få ett ”dagskort” för alla som vill. Du finner din lokala skomakare, barberare och frisörer i mångfald samt ett stort urval av uthyrning av både bil och scooter.


Metro

Kipa

Alanyum

Koçtaş

Till Alanya centrum går lokalbussarna (dolmus) regelbundet från tidig morgon till sen kväll. Turen tar ca 10 minuter och kostar 1,50 TL / person.

Oavsett var du bor i Obagöl är det 50 – 700 meter till stranden. Här är det sandstrand mixat med småsten och den är barnvänlig. Under högsäsong finns det gott om plats och om du vill ligga på solstol är det en mindre avgift. Här finns även möjlighet att pröva på olika vattensporter.

Oba har även en bra lokal fotbollsplan som det är möjligt för vem som helst att boka för en mindre avgift.

Bakom Oba ligger Taurusbergen och den populära Dim Cay älven finns här med sina många restauranger och picknick områden. Här kan man äta och sola sig en hel dag ute på en flotte i den kalla klara älven. Vattnet håller en temperatur runt 15 grader och kommer från bergen. Läs mer här. Oba har även sin egen variant av Dim Cay – Oba picnic – som inte är lika välkänd men värt ett besök.

Oba har även en strandpromenad som sträcker sig in mot Alanyas hamnområdet. Det är pågående disskutioner i kommunen om att få denna del stängd för trafik och göra om enbart till gångväg samt en mindre väg för enbart busstrafik. Oba har även byggrestriktioner och det är endast tillåtet med byggnader med max 5 våningar vilket ger området en annan särprägel än de andra förorterna/kommunerna i Alanya.Välkommen till OBA!

Oba collage Tyrkia Alanya

     
alanyainvest Alanya Tyrkia partner Rivierainvest

Riviera Invest vår samarbetspartner och mäklare i Alanya Turkiet
Via Alparslan tar vi updrag på

byggnation och renovering

Alparslan konstruksjonsfirma Alanya Tyrkia

lägenhet  Alanya Turkiet
bostäder  Alanya Turkiet
Karta  Alanya Turkiet
Information Alanya Turkiet
Tannläkare Alanya Turkiet
Om Alanyainvest Alanya Turkiet
kontakta  oss Alanya Invest
Visningstur Alanya Turkiet
Flyg till Turkiet Alanya
Kundreferenser bostad Turkiet Alanya
Alanya området Turkiet information
Köp av bostad Alanya Turkiet
Nyheter Alanya Turkiet
Billiga lägenheter Alanya Turkiet
Bankgaranti bostad Turkiet
Lagfartsgaranti bostad Alanya Turkiet
villa Alanya Turkiet

Avsallar strand Tyrkia Alanya Alanya Invest bolig Tyrkia Alanya

TEL. (009) 0533 4792 263
svensk

EMAIL: lotte@alanyainvest.se