VÄLKOMMEN TILL ALANYA INVEST

Vi har  din
drömbostad i Alanya Turkiet

Alanya Invest drømmebolig alanya Tyrkia leilighet villa Tyrkia

Köp av bostad Alanya Turkiet

 

LIVE WEBB Kamera

Alanya, Turkiet.

Klicka här


ALANYA INVEST erbjuder bankgaranti och/eller lagfartsgaranti på våra bostäder.
Detta gäller både lägenheter och villor i Alanya.


  1. Information om bostäderna på vår hemsida
  2. Köpprocessen i Turkiet
  3. Kostander vid köp av bostad i Turkiet
  4. Kostnader för att äga en bostad i Turkiet
  5. Försäkring av bostad i Turkiet
  6. Inköp av möbler och inventarier i Alanya, Turkiet

Bostader i Alanya Turkiet

Bolig i Tyrkia Alanya leilighet villa Tyrkia

Ta en titt på vår hemsida för att se vilka bostäder vi kan erbjuda dig i din prisklass. Hittar du inte det du söker kan du kontakta oss så kan vi kanske hitta den lägenhet eller villa som passar just för dig.

strand øst for Alanya, Tyrkia

På vår hemsida har vi prövat att sortera bostäderna till salu i Alanya, Turkiet, på ett enkelt sätt för att du lättare ska hitta det du söker. Klicka i de alternativ du vill söka efter i rullmenyerna eller sök med fritext. Om du söker i fritext rutan måste du komma ihåg att ta bort denna text innan du kan använda rullmenyerna för annan sökning. För att se bilderna är det bara att klicka på dem så öppnas ett nytt fönster automatiskt där de blir större.

Om du önskar mer infromation eller om något är oklart är det bara att kontakta oss.

Vi har även möjlighet att hitta fler bostäder än de du finner på hemsidan via vår samarbetspartner som är en byggfirma och auktoriserad mäklare i Alanya Turkiet.

Vissa av återförsäljnings lägenheterna är utrustade enligt turkisk standard. Bostaden säljs då som den är. Vi kan hjälpa till med renoveringen om du önskar, för mer information om detta KLICKA HÄR .Det du som kund bör uppmärksamma är att storleken/arealen på bostäderna i Turkiet oftas uppges i bruttoareal, dvs inklusive balkonger m.m. Alla ritningar är ca mått och vi förbehåller oss rätten vid ändringar.

På alla bostäder som inte kommer direkt från byggföretag tar vi 3% provision som kommer i tillägg på priset. Dessa bostäder har nettopriser.

Vi har de mesta av olika bostäder i Alanya området, både helt nybyggda och återförsäjning, och vi gör allt för att hitta din drömbostad.

Vill du bygga din egen drömbostad i Alanya, Turkiet? Klicka här!  Vi har tomter i Alanyaområdet samt professionella hantverkare.

Riviera Invest – vår samarbetsparntern i Turkiet har även engelska och tyska hemsidor – klicka här : http://www.rivierainvest.com

FOR ENGLISH AND GERMAN – click here! RIVIERA INVEST

villa i side, Tyrkia
Gold5, luksusvilla i Alanya, Kargicak, Tyrkia
Oba Oasis-leiligheter i Oba, Alanya, Tyrkia
Alanya Invest bolig i Alanya Tyrkia bankgaranti Anamur, Tyrkia Avsallar, Tyrkia

KÖPPROCESSEN I TURKIET

När du bestämt dig för en bostad i Turkiet så är det en del dokument som måste fyllas i och levereras till myndigheter och säljare/mäklare.

KONTRAKT :
Kontraktet ska innehålla upplysningar om mäklare, säljare, köpare, egendommen, betalnings information, konto upplysningar, inteckningar, särskilda villkor och signaturer.

HANDPENNING :
 Detta är ett belopp som betalas vid signering av kontrakt, vanligtvis 1.000 euro, för att visa säljaren att du verkligen önskar att köpa bostaden och att du är seriös. Detta belopp blir givetvis avdraget från huvudbetalningen av bostaden. Om du häver kontraktet och inte längre önskar köpa denna bostad är handpenningen inte återbetalningsbar. Detta eftersom säljaren kan eventuellt missa en annan köpare under den tiden från signeringen av kontraktet och upphävelsen av kontraktet.

SKATTENUMMER :
 Detta kan jämföras med ett ID-nummer. Detta måste man ha för att öppna bankkonto, köpa bostad, bil, scooter osv.

PASSBILDER :
Dessa måste finnas vid ansökan om lagfarten, och när lagfarten kommer i ditt namn sitter ett foto av ägaren på lagfarten.

FULLMAKT :
Detta måste vi ha för att kunna hämta din lagfart samt registrera vatten- och elabonnemang i ditt namn.

Kontrakt, skattenummer, fullmakt och passbilder ordnar vi tillsammans med dig. Beräkna ca 1 timme för att ordna med fullmakt och skattenummer. KOM IHÅG att alla som ska stå på lagfarten måste ha skattenummer, passbilder och ge oss fullmakt samt vara med när detta ordnas.

 När skattenummer/fullmakt/passbilder/betalning och ifyllt kontrakt är genomfört startar själva köpesprocessen på Tapu kontoret (lagfartskontoret.) Alla utländska medborgare måste godkännas som köpare av de militära myndigheterna, vi har dock aldrig haft någon kund som fått avslag. Turkiska medborgare behöver inte genomgå samma procedur och därför tar det endast ett par dagar för dem att motta sin lagfart.

VATTEN- OCH ELABONNEMANG :
När lagfarten är hämtad från Tapu kontoret öppnar vi vatten- och el abbonemang i ditt namn.

NÄR KAN DU BÖRJA ANVÄNDA BOSTADEN :
När minst 90% av bostaden är betald brukar vi normalt, i samarbete med säljare, låta dig få tillgång till bostaden. Dvs du kan börja att inreda efter dina önskningar. Om du inte har tid eller möjlighet till detta så ordnar vi med att det allra nödvändigaste finn på plats nästa gång du kommer.

MÖBLER OCH INVENTARIER :
Vi kan givetvis hjälpa till med dessa inköp, vi ställer upp med bil och personal kostnadsfritt!

AFTER-SERVICE :
Vi erbjuder en after-service tjänst så att våra kunder kan njuta av sin tid i bostaden utan bekymmer. Vi lämnar inte våra kunder vind för våg efter det att kontraktet är signerat.

 

Kostnader vid köp av bostad i Alanya, Turkiet

LAGFART och FÄRDIGSTÄLLNINGSATTEST :
För en bostad för ett pris på ca 80.000 euro får man räkna med en kostnad på ca 3.500 euro för lagfart och färdigställningsattest (Iskan). Denna summa är svår att säga på förhand eftersom det är kommunen som beräknar nytt taxeringsvärde vid köp/försäljning. Detta avräknas mot kvitton så snart dessa dokument är klara.

 FULLMAKT från Notarius :
Kostar ca 175 euro

 VITVAROR och 3 LUFTKONDITIONERINGAR:
Kostnad ca 4.100 euro färdig monterat. Är något av dessa inkluderat i priset på bostaden blir givietvis denna kostnad reducerad.

 MÖBLER:
Kan köpas från ca 5.000 euro beroende på kvalitet. Man kan finna nästa allt från väldigt enkel standard till designer möbler.

 

Kostnader för att äga en bostad i Turkiet Alanya (efter köp)

GEMENSAMMA ANLÄGGNINGSKOSTNADER (Aidat) :
Detta är för att betala för poolservice, gemensamt vatten och el förbruk, vaktmästare, trädgårdsmästare, säkerhetsvakt, städning etc. Man får räkna ca 50 euro per månad.

 FÖRSÄKRING :
Ca 150 Euro per år beroende på hög premie du vill ha. Obligatorisk är även DASK ”jordbävnings försäkring” på alla bostäder i Turkiet. Denna kostar ca 50 TL per år.

 STRÖM :
Inga fasta utgifter som i Sverige, all ström betalas efter förbrukning. Ca 40 euro per månad, men om 3 st luftkonditoneringar går dygnet runt får man räkna med att det blir betydligt dyrare.

 VATTEN :
Ca 10 euro per månad.

 INTERNET och KABEL TV :
Utgifter som kommer i tillägg. Exempel på ca priser : Dreambox/internet första året 500 euro, därefter 150 euro per år. Ett ADSL abonnemang kan man få för ca 30 TL per månad. Det finns även USB med ”kontantkort” i olika prisklasser.

KOMMUNALA EXTRA SKATTER :
Det kan ske att kommunen kan skriva ut extra skatter för tex försköningsskatt på 500 TL per år i 3 års tid. Detta är mycket ovanligt men det har hänt.

BOSTADS SKATT:
0.1 % av lagfartsverdiet om året

 

Försäkring av din bostad i Alanya

Försäkringspriset är rimligt i Turkiet. Alanya Invest hjälper dig att teckna försäkring för din nya bostad när kontraktet är signerat. Denna försäkring kan du när som helst säga upp när det passar dig. Turkiska försäkringssällskap utövar inte helårs praxis så när du önskar kan du avsluta försäkringen på dagen och inbetalt belopp avräknas och resterande betalas sedan tillbaka.

Det är obligatoriskt med jordbävningsförsäkring, DASK, i Turkiet. Även om inte Alanya är ett risk område måste man ha denna. Kostnad ca 50 TL per år.

Anläggningar har en ägarförening som i regel tecknar en gemensam försäkring för hela anläggningen, men för din egen lägenhet/bostad måste du teckna försäkring för inventarier, stöld, brand, olycka i hemmet etc.

För en 2 sovrumslägenhet med inventarier värda ca 25.000 TL är priset ca 1700 SEK per år.

Möblering av din lägenhet i Alanya

Alanya Invest hjälper naturligtvis till med inköp av möbler och annan inredning för din nya bostad. Vi har även en after-service som kan sköta om och kontrollera din bostad när du inte är här.

Alanya Invest och möblering – läs mer här!

 

Betalning av bostaden i Alanya, Turkiet

Vid återförsäljning är det vanligast med 100% betalning.

Vid köp av nya bostäder är det vanligt med 90% på förfallodagen (inskrivet i kontraktet) och 10% vid leverering av lagfarten (tapu).

Vid ”off plan”, pågående byggnation, är det vanligt med en avbetalningsplan. Du betalar eftersom att bostaden blir färdigställd.

Det finns givetvis variationer hur betalningen går till och i vissa fall kan det även ordnas med en anpassad avbetalningsplan. Turkiska banker har även bostadslån för utländska medborgare, men det enklaste och bästa är att låna i Sverige.

För mer information om banklån i Turkiet – klicka här!

För mer infromation om tillvägagångsätt vid köp av bostad i Turkiet – klicka här! 

alanyainvest Alanya Tyrkia partner Rivierainvest

Riviera Invest vår samarbetspartner och mäklare i Alanya Turkiet
Via Alparslan tar vi updrag på

byggnation och renovering

Alparslan konstruksjonsfirma Alanya Tyrkia

lägenhet  Alanya Turkiet
bostäder  Alanya Turkiet
Karta  Alanya Turkiet
Information Alanya Turkiet
Tannläkare Alanya Turkiet
Om Alanyainvest Alanya Turkiet
kontakta  oss Alanya Invest
Visningstur Alanya Turkiet
Flyg till Turkiet Alanya
Kundreferenser bostad Turkiet Alanya
Alanya området Turkiet information
Köp av bostad Alanya Turkiet
Nyheter Alanya Turkiet
Billiga lägenheter Alanya Turkiet
Bankgaranti bostad Turkiet
Lagfartsgaranti bostad Alanya Turkiet
villa Alanya Turkiet

Avsallar strand Tyrkia Alanya Alanya Invest bolig Tyrkia Alanya

TEL. (009) 0533 4792 263
svensk

EMAIL: lotte@alanyainvest.se